آب آشامیدنی مورد استفاده قرار میگرفت.
یکی از مزایای شناخته نشدهٔ آن عبارت بود از حذف میکروارگانیسمهائی که شامل عوامل بیماریزا نیز میشد، و همچنین موجب گواراتر شدن آب میگردید. پی بردن به خواص فیلتراسیون در ربع آخر قرن ۱۹ سبب ساخت و توسعه واحدهای مختلف
فیلتراسیون در سراسر اروپا و آمریکا گردید. در انتهای قرن ۱۹ فیلتراسیون بهعنوان عامل اصلی جلوگیری از بیماریهای منشأ آبی به حساب میآمد.
پذیرش تئوری می در مورد انتقال بیماریها منجر به انجام عملیات گنائی بر روی منبع آب مصرفی جامعه گردید. در ابتدا گنائی بهصورت موقت انجام میگرفت. انجام این عمل با استفاده از پودرهای رنگبر و هیپوکلریتها در موارد خاص در قرنهای ۱۸ و ۱۹ میلادی صورت میگرفت. اولین واحدی که بهطور دائم آب را کلرینه میکرد، در سال ۱۹۰۲ در بلژیک راهاندازی شد.
تولید کلر مایع اولین بار در سال ۱۹۰۹ برای گنائی آب آغاز گردید، و در فیلادلفیا به سال ۱۹۱۳ برای اولین بار جهت ضدعفونی آب استفاده از سایر مواد مصرفی برای گنائی از جمله ازون بهطور همزمان توسعه پیدا کرد ولی مصرف آن فراگیر نشد. گنائی و استفادهٔ وسیع از کلر در
منابع آب مصرفی کاهش بسیار زیادی در مرگ و میر ناشی از بیماریهای با منشأ آبی را سبب گردید.
درباره این سایت